Skip to main content

Omgeving & Activiteiten

Outdoor beleven in de omgeving Berg en Dal

Vakantiehuis Le Platane ligt in het centrum van het dorp Beek-Ubbergen, wat zijn naam ontleent aan de stromende beekjes die vanaf de eeuwenoude heuvelrug - gevormd tijdens de ijstijd - naar beneden stromen.

Het vakantiehuis ligt pal tegenover het natuurgebied Heerlijkheid Beek waar direct een aantal wandel- en fietsroutes starten.

Zo kun je vanaf het huis de wandelroute N70-route oppikken. Dit is een tocht van 15 kilometer die je door een on-Nederlands heuvellandschap voert met 8 heuveltoppen, beekjes en afwisselend bos en weilanden. Wielrenners / mountainbikers kunnen zich meteen al bewijzen op de “muur van Beek” (onderdeel van de Giro 2016) of één van de andere steile klimmetjes. En dit allemaal op een steenworp vanaf jouw verblijf.

Iets verder naar het zuiden strek het natuurgebied zich verder uit naar de Groesbeekse bossen-Reichswald: het walhalla voor de mountainbiker met ruim 70 kilometers aan mountainbike routes.

Aan de noordkant loopt het gebied over in de polder en uiterwaarden van de Ooijpolder-Millingerwaard. Te voet over de boerenlandpaden of fietsend over de dijken ontdek je dit unieke natuurgebied met zijn even unieke bewoners: zeldzame vogels, schotse hooglanders, wilde koninkpaarden en bevers.

Een aantal suggesties

le platane activiteiten vakantiehuis

Wandelen

In de omgeving bevinden zich talloze wandelroutes in verschillende natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Groesbeekse Bossen, de Ooijpolder-Millingerwaard en de Mokerheide . Een kleine greep hieruit zijn de 36 wandelroutes die de VVV van Berg en Dal heeft beschreven, zie hiervoor https://www.visitnijmegen.com/berg-en-dal/wandelen/wandelroutes.

le platane activiteiten vakantiehuis

Mountainbiken

Op  2 kilometer afstand van het vakantiehuis start het uitdagend mountainbike routenetwerk Rijk van Nijmegen, met ruim 70 km’s aan trails dwars door de bossen en heuvels van Groesbeek, Nijmegen, Mook, Heumen: zie https://www.mtb-rijkvannijmegen.nl/

Dit gebied loopt in het zuiden over in het Reichswald waar voor de liefhebbers nog veel meer mountainbike mogelijkheden zijn.

le platane activiteiten vakantiehuis

Fietsen

Ook voor de (tour)fietser is in het goed toeven rondom Berg en Dal, een van de meest geliefde fietsgebieden van Nederland. In dit zeer afwisselende gebied met bossen, weilanden, polders, bossen en dorpjes word je telkens opnieuw verrast met mooie uitzichten. Voor een uitgebreid aanbod aan fietsroutes rond Berg en Dal zie: https://www.visitnijmegen.com/berg-en-dal/fietsen

le platane activiteiten vakantiehuis

Wielrennen

Om te klimmen hoef je niet per se naar Zuid-Limburg, voor de fanatieke wielrenner zijn er rondom Berg en Dal genoeg hoogtemeters te maken.

Het gebied is bekend om zijn glooiende wegen maar voor de echte klimgeiten zijn er ook voldoende steile klimmetjes om de benen eens goed op spanning te zetten. Zo starten er 50 meter vanaf het vakantiehuis 3 verschillende klimmetjes van ca. 1 km: de Oude Holleweg, de Nieuwe Holleweg en de Van Randwijckweg (gemiddeld 7% met uitschieters naar 13%).

Even geen zin in heuvels of klimmen? Dan kun je je uren vermaken rondom de langgerekte dijken in de Ooijpolder en aangrenzende gebieden.

Je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij een van de vele georganiseerde toertochten rondom Berg en Dal zoals: Omloop der Zevenheuvelen, Ronde van Nijmegen, Zeven voor Leven en Heimwee naar Nijmegen.

le platane activiteiten vakantiehuis

Zwemmen in natuurwater

Op 2 kilometer van het vakantiehuis ligt het recreatiegebied Wylerbergmeer. Het zandstrand, de ruime ligweide en voorzieningen maken Wylerbergmeer tot de ideale plek voor een dagje uit. Kinderen vermaken zich hier uitstekend op het strand, in het water of op de vele speeltoestellen. Recreatiegebied Wylerbergmeer is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis. Indien je met de auto komt, betaal je parkeergeld.

Een ander populaire zwemplas is de Bisonbaai, op 5 kilometer van het huis. Deze plas ligt nabij café/restaurant Oortjeshekken in de Ooijpolder. Langs de kust van de "baai" grazen de gallowayrunderen en konikpaarden.

le platane activiteiten vakantiehuis

Cultuur en beleven in Nijmegen

Uitgaan, cultuur, historie, musea en evenementen, je vindt het allemaal in Nijmegen, de oudste stad van Nederland.